Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det finns lika många förhållanden mellan barn och fäder som det finns barn i världen - alla helt unika!


Fars dag


Idag är det Fars dag
mina tankar går främst
till alla de barn
(och vuxna barn)
som inte har någon pappa kvar i livet
och alla de
som inte fått samma stöd
från sina fäder
som jag har fått av min.

Mina tankar går även 
till alla de pappor 
som aldrig givits en chans 
att stötta sina barn genom livet 
eller 
de som har barn 
som dött en alldeles för tidig död 
och idag sitter barnlösa 
på Fars dag.

Det är Er jag skänker mina allra varmaste tankar idag.

Fars dag handlar inte om 
att köpa nån löjlig slips 
på Dressman 
utan om ALLT
vi bär på insidan.

Det finns lika många förhållanden 
mellan 
barn och fäder 
som det finns barn 
i världen 
alla helt unika.

Idag 
är den där speciella dagen 
då det är upp till oss 
att minnas
uppmärksamma
vårda
bearbeta
förlåta
glömma 
och visa vår kärlek 
till varandra.

Oftast räcker det med en tanke.

Vill också  passa på 
att tacka min egen 
helt fantastiska pappa idag 
för trots din förbannade sjukdom 
som bröt ner dig i molekyler 
under många år 
kämpade du vidare 
som en riktig far.

Är evigt tacksam över 
att just du är min pappa.

Tack!






Bilder: Privata




Fri vers (Fri form) av Tabac VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-11-08 15:02



Bookmark and Share


  Nina Nightwish
Fint skrivet. Mkt tankar. Min far dog ung, 32 år gammal jag var bara 15 när han lämnade livet.Saknar honom oändligt
2020-11-09

  angela Täubert fd Jansson VIP
Tack för att du förde fram tankarna om de pappor som aldrig fått chansen att vara just pappa, jag brukar tänka på dem denna dag, så blev glad när jag läste ditt verk. Tack
2020-11-08

  Stisse
En dikt som gör mig starkt berörd. Du fångar precis det mångfacetterade i att vara en pappa. Så kloka ord om att vårda och förlåta och visa vår kärlek till varandra.
2020-11-08

  Öknens Ros VIP
Många fina ord om pappor och även din egen pappa, de som lever och de som inte längre finns kvar hos oss.
2020-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Tabac
Tabac VIP