Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kärlekens evighet


Slutet är början

Vi sökte efter kärlekens början,

men vi fann bara kärlekens slut.

Men slutet var bara en början

på vår evighet.

 

Utan masker, utan skal

sökte vi varandra.

Och i sårbar nakenhet

blottades vår själar.

 

Vi var sköra, vi var starka

vi mötte varandras sorg,

och dina tårar bär jag än idag

som pärlor kring min hals.

 

Den kärlek vi sökte, den sanna, den enda

fanns där inom räckhåll.

Men ödet ville annat

trots att kärleken levde kvar.

 

Så slutet var bara en början 

och tacksamhet fyller min själ

vid minnet av dig som vågade älska,

älska mig för den jag är.




Fri vers av Teija Majava VIP
Läst 325 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2020-11-08 18:50



Bookmark and Share


  helenita VIP
Vackert!
2021-01-07

  Stanley Rydell
Stark, rak och ärlig dikt om kärlekens väsen och förutsättningar! Fint berättat
2020-12-13

  morgonstjärna VIP
det var vackert skrivet

vi kan aldrig ändra en annan människa bara oss själva
du var dig själv och sedd

2020-11-27

  Eva Langrath VIP
Vacker text.
2020-11-13

    ej medlem längre
Vackert skrivet.
2020-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Teija Majava
Teija Majava VIP