Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur arkivet


Trasig barndom



Den lilla stod mitt på golvet
Lukten av gammal fylla och blod
Fyllde näsan
Magen gjorde ont
Hjärtat liksom voltade
Nervositeten darrade
Vardagsrummet var totalt kaos
Det var blodstänk på väggarna
Och i soffan stack det fram ett par smutsiga fötter
Hon andades så tyst hon kunde
För att inte väcka
Hon hoppades att kvinnan i soffan skulle vara nykter nu
Sakta öppnar kvinnan ögonen
Plirar mot ljuset som silas genom nerdragna persienner
Hon har inte den där elaka blicken längre
Kramar och smeker över flickans huvud
Det är skoldags nu
Flickan får det sista av limpan och ett halvt glas mjölk
Kläderna från gårdagen får gå bra denna dag också
Det är tyst mellan dem
Hon följer flickan till dörren
Flickan suckar
Önskar
Att hon hade normala föräldrar
Och ett normalt hem
Så som hennes vänner i skolan





Övriga genrer av Nina Nightwish
Läst 144 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-11-09 00:50



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria
Berörd av delad verklighet

Tack!
2020-11-12

  Solstrale VIP
En ocksåverklighet som sällan dryftas...
Bra blotta såren, ge dem vingar och låta sig nås av välmening och omtanke från andra som kan förstå och ge stöd på väg mot en ny kanske ljusare verklighet i ett nytt nu!

Bra skildrat om ett extremt svårt ögonblick för ett barn och en förälder i våldet på missbruk!

2020-11-09

  siv birgitta.a. VIP
ja det är nog många som har det så.
jag hatar fyllan
2020-11-09

    ej medlem längre
Genuint, kändes äkta, från första till sista bokstaven.
2020-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Nina Nightwish
Nina Nightwish