Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

God morgon kamrater.

Tänk
Ny dag
Ny vecka
Nya möjligheter
Att uppnå nirvana
Din personliga peak
Eller vad som.
I morgonkaffets yta
Speglas min bild
En trött mans anlete
Halvvägs
Till framtiden..
Eller sen länge passerat
Bäst före datumet.
Men oavsett hur lyckat
Eller misslyckat jag blev
Så sitter jag trots allt här
Tunnhårig och grå
Ensam och drömmande.
Kanske finns där något kvar
Något för mig att finna
Det där lilla
Som gör min dag
Gör mitt liv.
När jag ser tillbaka
På mitt så kallade liv
Min gärning
Min tid..
Allt jag förstörde
Allt det jag själv förintade
Bara för att jag inte var värd något alls
En icket-existerande självkänsla
Hur jag fortsatte sparka ner mig
I ursinne.
Tänk vad galet
Hur jag resonerade
Tyckte
Och tänkte..och fortfarande tänker
Om min persona.
Hur självhat kan driva bort
Allt gott som kommer i min väg.
Men.
Gjort är gjort
Inget kan tas tillbaka
Jag kan dock forma den tid som kanske återstår
Försöka hitta det där
Hitta min inre kärna
Den eller det jag vill vara.
Lycka är inte att bli älskad
Eller vara förälskad
Lyckan kommer
Av att godta mig
Kunna leva med mig.
Den jag är.
Mina sista dagar
Den återstående tid jag har på jorden
Är den tid jag har
Att hitta förlåtelsen
Till mig själv.




Fri vers (Fri form) av Nicke Pistol VIP
Läst 92 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-11-09 06:58



Bookmark and Share


  angela Täubert fd Jansson VIP
Tack för en mycket fin och självutlämnande dikt. Mycket känns igen från eget liv. Bra att du ser positivt på idag och imorgon, fortsätt så.
2020-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Nicke Pistol
Nicke Pistol VIP