Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: AndLou


En dåre i mina skor

Men se där går en man i mina skor
som ett simpelt duplikat av mig själv
han går en otäckt vinglig promenad
på sin egen väg mot ett fördärv

ja han går helt planlöst utan mål
och jo ...jag känner honom väl
han söker förvirrat efter ljuset
för han har nog sina skäl

en man som lånar mina tankar
de som jag trodde gått förlorat
då när mitt sinne var i mörker
och hela mitt ego var förstorat

ja se där går han nu min kopia
på en flummig vandring utan mål
en så tragiskt vilsen vagabond
som försöker att fylla minnets hål

då när hela livet alltid var en fest
jo visst det trodde han en gång
men nu ...nu skriver han sin text
till den nya verklighetens sång

en figur som famlar fram i mina dojor
och han har så många mil att gå
för att nå det mål han söker
och för att kanske slutligen förstå

det är en rotlös klon med min historia
som ständigt söker gåtans svar
han vill ha svar på meningen med livet
för där finns ingen självbild kvar

han är en simpel dåre mitt i livet
som levt för sina egoistiska behag
ja det är som att se sig själv i spegeln
bara för att denna dåre ...det är jag

 

Copyright © AndLou




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av AndLou VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-11-09 10:38



Bookmark and Share


  ULJO
Kan inte låta bli att associera till Totti Näslund
Mycket bra komponerat. Välskrivet.
2020-11-09

  Solstrale VIP
Svårmodigt,,starkt ren självbild förmedlad med styrkan i att se den man är,,och har blivit, dock ger det perspektiv till andra och kastar ljus över oförståndet och bleker det bort.

Dina rader är fint upplästa med den där självironiska rösten, och med ord som klär den!
2020-11-09

  Öknens Ros VIP
...ska vara är/var
2020-11-09

  Sparvögat VIP
Jag ser en man som till slut hittat rätt !
Med en fantastiskt poetisk ådra och en röst som går rätt in i hjärtat är detta stor poesi...
2020-11-09

  Öknens Ros VIP
Att kunna se sig själv som den man är/vår.
2020-11-09
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP