Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett redigerat verk ifrån arkivet


I Stockholms län varje år

tar trehudra människor livet av sig och tre tusen försöker
ta självmord
Så här får polisen rycka ut minst nio till tio gånger
om dagen för dessa säkerligen riktigt jobbiga uppdrag
Kanske någon har hoppat framför tunnelbanan
En annan gått och hängt sig
Den tredje tagit en hel burk med sömntabletter
med alkohol till
Precis som Johan tjugo år gammal gjorde för ett gäng
år sedan
För djävligt rent ut sagt
Allt för ung i mina ögon sett att gå bort
Och stackars poliser och brandmän och ambulansmän
som får ta hand om alla dessa bortgångna och sorgliga
själar
En del funna i bitar efter hopp framför tunnelbanan
Inte så trevligt kan jag tänka mig alla gånger
Så måtte de som får ta hand om sådana här fall inte får
allt för mycket mardrömmar på köpet
och själva ta självmord
Men det går väl kanske inte att undvika, antar jag
Mardrömmarna, alltså
Så själv är jag inte ett dugg avundsjuk på deras arbete
Skulle själv inte vilja ha det
Tack och lov ändå att det finns de som klarar av det
Tunga pass kan jag tänka mig att få se allt det här
på så nära håll...

I Stockholms län varje år!

Ken Cassel
9/11-2020




Fri vers av Ken Cassel
Läst 85 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-11-09 11:28



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Ja fruktansvärt med självmord, och alla de anhöriga som lider, och dem som ska ta hand om saken... Har sett hur många som lider, det är fruktansvärd statistik som med medmänsklighet kunde ge många livet mening... Vi får stötta varnandra och ge varandra mening i livet även på nätet, det i ord och bild som kan ge hopp ska vi dela mer av!
2020-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel