Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ENKEL LOVSÅNG

Ljuvligt är att jag får vara
del av livets lust och nöd
och att Gud vill mig besvara
med sin nåd i överflöd
och i mörkrets orostid
hägna mig med himlens frid.

Ljuvligt är att jag får höra
fågelns sång och bäckens brus,
att få trädets bark beröra,
att få känna vindens sus
och i livets kamp och strid
kunna gå med Gud bredvid.

Ljuvligt är för mig få vandra
livets mödosamma stig,
dela glädjen med de andra
liksom sorgen mellan sig
och till sist i Jesu ljus
andas ut i himlens hus.

Ljuvligt är för mig att leva
trots det korta livets lopp,
trots mitt ynkliga och skeva
leva kvar i tro och hopp
och att Gud har omsorg kvar
även efter livets dar.











Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 174 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-11-12 20:14



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Texten är tonsatt av min syster Barbro Tjernström. Finns på förlaget "Sångfågeln Musik" både i solosättning och i körarrangemang.
2021-08-24

  Minkki VIP
Har texten en melodi?
2021-02-22

  Horace
Tack
Håller med om
allt du skrivit
Tack

Bokmärke!
2020-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP