Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Sammetsskrud och stjärnpaljetter

Herrgården vilar
i sin sammetsskrud
och stjärnpaljetter

som tuschtecknade
står träden
mot glödhimmelsfond

på stenmuren
vandrar min skugga

överger mig vid
det gamla orangeriet

viker av
till annan tid

på avstånd hörs
bilar passera

på väg




Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 125 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-11-09 17:30



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Mycket bra. Stämningsfull.
2020-11-11

  BenGust VIP
Intressant och djuplodande med skuggan som viker av mot annan tid.
2020-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP