Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samma refräng (Min klimatkamp 9/11)

Det känns som jag allt oftare skriver samma sak;

att jag

inte orkar skriva något om klimatet,
inte orkar läsa om klimatet,
inte orkar läsa om pandemin,
inte orkar leva med pandemin,
inte orkar med mig själv,
inte orkar leva med mig själv.

Samma trista refräng,
inte orkar,
inte orkar,
inte orkar
någonting.




Övriga genrer av Aloisia VIP
Läst 100 gånger
Publicerad 2020-11-09 20:57



Bookmark and Share


  Burn

Det är helt okej att inte orka vara lika drivande varje dag - och det gäller allting mellan klimatet och dig själv.

Du har skrivit varje dag - bara det är imponerande! - och du har gjort det med sån integritet och med en väldigt klar och ren stil, där du också väldigt ofta ställer frågor i texterna, något som är oerhört viktigt att göra för att nå fram till de riktigt bra svaren.

Sedan tycker jag väldigt mycket om den blandning av miljöaspekter och personliga inlägg som du gör; just med den raka stil du har så blir det väldigt intressant och tankeväckande att läsa.

Det är också helt okej att inte orka skriva så mycket just nu så här dagarna efter att idioten i Vita Huset har blivit bortröstad. Det infinner ju sig en lättnad när man vet att en sån klimat - och miljöförstörare ska bort från den mäktigaste positionen i världen, och då kan det stora engagemanget och rapporterandet få vila lite. Du har också skrivit så enormt mycket så du har all rätt i världen att både få vila dig och att känna att du inte orkar med skrivandet. Du har gjort det otroligt bra! Beundransvärt!

Tänkte att jag då kan berätta om en sak som jag inte vet om du har läst. Tycker att Bloomberg rapporterade det så bra när de skrev att "Trumps ärkefiende Mary Nichols" är på den korta listan för att bli ny EPA-chef. Hon har för Kaliforniens räkning krigat hårt mot flera av Trumps vansinniga förslag, så jag förstår att hon har blivit lite av en ärkefiende för honom vad gäller miljöfrågor. Vore därför väldigt roligt om hon tog det jobbet.

Kriga på du också! Dina texter är uppskattade, även när du inte orkar, för du skriver alltid med ett starkt personligt innehåll och det tycker jag om.


2020-11-09

  100apor
Du orkar nog mer än de flesta när det kommer till klimatet. Ett hedersvärt och inspirerande åtagande med en daglig text tycker jag. Kontinuitet är viktigt! Även om det handlar om att inte orka vissa dagar.
2020-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Aloisia
Aloisia VIP