Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hela livet är som en enda stor teater!

För från och med att du vaknar på morgonen
går du direkt in i din roll
Den roll som är du
Din personlighet och utstrålning
Hur du klär dig
Hur du äter din mat
Bordskick med andra ord
Hur du uttalar dig
Ditt kroppsspråk
Och din hjärna går nu på högvarv
Så innan du öppnar munnen i huvudtaget tänker du
efter först
Och det jävligt noga
Jo, du vill väl inte att andra människor ska tycka att
du är en trög en
Kvack! Kvack!
En liten groda
En som kan kläcka ur sig vad som helst
För det skulle bara kännas pinsamt
Så jag antar att du vill det som jag misstänker
att alla andra också vill
Bli älskad för den du är
I ditt fall
En ödmjuk och vaken kille eller tjej som tycker om
när kärleken frodas
Så därför går du genast in för din roll redan när du
vaknar upp på morgonen
Blir till den person som är du
Och nu har du förstått att hela livet är som en enda
stor teater..

Ken Cassel
10/11-2020




Fri vers av Ken Cassel
Läst 94 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-11-10 04:47



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
En mycket god och stödjande text om hur vara sitt bästa jag varje dag! Tackar!
2020-11-10

  angela Täubert fd Jansson VIP
Jag antar nog rollen som en grön liten groda...kvack kvack
den rollen passar mig. Fast jag är samtidigt en ödmjuk froda. Gillar ditt sett att skriva om verkligheten, gillar ditt bildspråk.
2020-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel