Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En berättelse från det sekulära, moderna, demokratiska och jämlika samhället.


Till Cilla


Övervintrad kvinna på trettio,
du sprider ditt hjärta
till de fyra vindriktningarna,
till det upprörda, oroliga vattnet.

Ditt hem är ditt slott
i förorten.

Mellan fyra väggar mot vinden
leker din man och ditt barn på kvällen
med resterna av solen;
en dunsande, luddig strandboll.

Medan du håller i kastrullerna
och fortsätter att koka
talar du dikter.

Dina ögon hänvisar
till en ung Tallulah.
På natten ofredas du
av Teutoniska Orden
på trähästar.

Vardagar mellan åtta och fem,
våra officiella öppettider,
byter du bort din själ
till staten.

Ty människan kan ej leva
av bröd allena.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 265 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-11-10 07:48



Bookmark and Share


  Horace
Underbar text och
målning, har svårt
att bestämma mig
vilken av de två
fascinerar mig
mest
2020-11-22

  den nakna poeten
vackert skrivet och formulerat du är en mästare Bravo !!!
2020-11-22

  AiA Maria den fria

*du sprider ditt hjärta i alla fyra vindriktningarna” ...

ord av vikt-som väger tungt!

Tack för helheten du skapar o delar!
2020-11-11

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Nu är den nya eran, från volontär digital poet m.fl. till en permanent digital digitalanställd med kontorsskrivbord i sovrummet utan att se stötande ut vad som händer i kontorslådan i hem Office. så hon har mycket fritid kvar utan begränsningar och övertygelser.
2020-11-10

    lydriket
En sann njutning att läsa denna poesis många ögon och fina rörelser.

"Mellan fyra väggar mot vinden
leker din man och ditt barn på kvällen
med resterna av solen;
en dunsande, luddig strandboll. "

Hur synlig och hur hörbar är inte denna rörelse i vårt gemensamma ordrum?
2020-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen