Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Intresset blir förvirrande.

Justin Trudeau ringde till den valda presidenten Joe Biden Kanadensiska premiärminister Justin Trudeau uppmanade på måndag den utvalda presidentens president Joe Biden, med vilken han tog upp flera ämnen av gemensamt intresse, inklusive kampen mot den nya typen av koronavirus, klimatförändringar eller den godtyckliga kvarhållandet i två kanadensare i Kina AFP, enligt agerpres. Trudeau, som var en av de första ledarna som gratulerade Biden på lördag, är också "den första internationella ledaren som talar med den utvalda presidenten", sade hans kabinett i ett uttalande. De två ledarna "lovade att arbeta tillsammans" i ett antal frågor, såsom koronaviruspandemin, klimatförändringar, rasism, G7- eller Natosamarbete, ekonomisk återhämtning mellan de två grannländerna, och särskilt energisamarbete och det kontroversiella rörledningsprojektet. Keystone XL, enligt Trudeaus presskontor. Justin Trudeau nämnde också i detta telefonsamtal fallet med kanadensarna Michael Kovrig och Michael Spavor, fängslade i Kina i nästan två år. Under en presskonferens på måndagen sa Trudeau att han var övertygad om att den framtida amerikanska presidenten skulle stödja Kanada för att säkra deras frigivning. Tidigare diplomat Michael Kovrig och konsult Michael Spavor arresterades i Kina några dagar efter gripandet, i början av december 2018 i Kanada, av den finansiella chefen för den kinesiska telekommunikationsjätten Huawei, Meng Wanzhou, vars utlämning för bankbedrägeri begärs av USA. Trudeau, som många andra utländska ledare, ser detta som ett mått på vedergällning från Peking. På frågan vad han tycker om Donald Trumps vägran att erkänna nederlag vägrade Justin Trudeau, som har ett komplicerat förhållande med honom, försiktigt att kommentera, konstaterar AFP. Han sammanfattade att han skulle fortsätta arbeta med den nuvarande amerikanska regeringen fram till Bidens invigning i slutet av januari. På tal om resultatet av det amerikanska valet, som han beskrev som historiskt, välkomnade den kanadensiska premiärministern särskilt valet av Kamala Harris till USA: s vice president. ”Att se att en kvinna av färg och sydasiatisk härkomst har valts till vice president i USA är en inspirationskälla, en bekräftelse på att alla röster har en plats i politiken,” sade Trudeau.




Övriga genrer (Översättning) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 137 gånger
Publicerad 2020-11-10 11:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP