Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Corona-jul

 

 

hur ska det bli i jul?

ska Corona för den sätta stopp?

då blir det inget kul

ingen stjärna att sätta i granens topp

 

julens rätter vi ändå njuta

men utan de nära och kära

kanske det blir en spruta

mera kan man inte begära

 

en jul så olik alla andra

kanske inte ens nån snö

får gå ut och vandra

till Corona vill jag säga adjö

 

stjärnor som lyser i fönster

det ska jag i alla fall ha

det blir som ett mönster

som himlens bloss ska lysa

 

hur det än må bli

julens känsla ska råda

känna vi ska eufori

klappen ligger i låda

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 493 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-11-10 13:42



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Bra funderingar, nåt som vi alla stegrar oss inför, julen. vad som kan underlätta är videosamtal med släkt och vänner, det är riktigt bra faktiskt
2020-11-12

  Bodingen VIP
I år blir det ingen jul, är bara att "klappa" igen.
2020-11-12

  Kungskobran VIP
På granens topp sitter min Corona
som efter min kropp vill tråna
men mig skall du inte få
om det skall vi bli två
2020-11-11

    Lena Staaf VIP
En lugn jul utan stress blir det nog i alla fall.
2020-11-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Visst funderar man. Men man får väl göra det bästa av situationen.
2020-11-10

  Monika A Mirsch VIP
Stämmer in i dina funderingar - kram!
2020-11-10

  ULJO
an kan ju undra. Man kan ju bli orolig. Kommer tomten våga sig ut.
Hoppas ändå på en någorlunda normal jul.
2020-11-10

  Feliaxel VIP
Julen får bli vad den blir och man får hoppas att det nya året blir bättre
2020-11-10

  angela Täubert fd Jansson VIP
En känsla vi alla funderar över.
2020-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP