Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Våra vingar (apologi för Baudelaire)

Fransmannen hade nog rätt
du kan bli berusad av
allt, och av ingenting
alls, så även av tomhet
och då ska du leta förgäves
i blomman, i roten, i barken
i pipan, i flaskan, på gatan
på bänken i parken
i andetaget som tystnar
i natten
efter ruset, för
ruset är du
trots allt, och ruset är jag
det finns under skinnet
dansar i blodet
långt innan vi vaknar
och minns våra namn
kanske detta är frihet
kanske detta är våra vingar
kanske detta är en biljett
till den långa resan
rakt ner i djupet




Fri vers (Fri form) av Lustverket VIP
Läst 108 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-11-10 13:49



Bookmark and Share


  Katinka VIP
Wow, där fångade du känslan!
Lockande...det där djupet.
2022-10-06

  Lustverket VIP
Tack ska ni ha!

Ja Baudelaire verkar vara stilbildande på många sätt. En tidig rockpoet!
2020-11-13

  SatansSon VIP
rimbaud krev den berusade båten inspirerad av baudelaire. en skitgenial femtonåring. han skrev också paris dse republe inspirerad av baudelaire,
2020-11-12

  Karin Jungå c/o Vemod VIP
Tycker om din lek med ord, jag ser tydligt jakten
2020-11-12

  Kungskobran VIP
Berusande dikt om vår längtan att bli berusad av allskönsting
2020-11-11

  AiA Maria den fria

”Ruset du-ruset jag”...så talande...så bra!

Tack!
2020-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Lustverket
Lustverket VIP