Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… Skapad idag kl.18.47 20201110... "Född ur eld och vatten"


EN BLICK SOM SER

 

hon som är människa

född ur eld och vatten

existerar starkt levande

hon som ser människan

bakom även det fulaste

 

som fjärilar lyfter i vinden

släpper sorgerna taget där

när hon vilar blicken på dem

en och en släpper de tyngden

lättar från marken flyger iväg

 

ovissheten om hur hantera lätthet

förvrids deras tanke om vad de fått

den gåvan gör de till sin att äga

gör henne till deras slav för alltid

drar i henne och håller henne fast

 

vingarna bryts med bryskhet

hon förlorar sin egen bärkraft

besatta pressar de ned henne i bojor

då skriket tystnat har hon bara ett

sig själv att göra rättvis i sin nöd...

 

mörkret sänker sig och hon förstår

metamorfosen kan frita henne inatt

hon förpuppas och blir till ett skal...

när morgonen gryr flyr hon missmodet

kvar blir svarta brända vingar av aska

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-11-10 19:05



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria

Kraftfullt

Transformerade

Illusioner


O färger !


Tack!



2020-11-11

  Hon kallar sig poet VIP
Om en inre kraft och styrka och ....illustrationen är så passande och vacker till dikten...
2020-11-10

    Lena Staaf VIP
Hon som ser människan - det är nog det viktigaste!
2020-11-10

  Horace
tycker om din målning
så mycket begåvning
så mycket arbete
så vacker, stark

den säger så mycket
2020-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP