Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Se dig omkring

Se dig omkring
Kanske finner du någonting
Lyckan på en annan planet
Drömmar om frihet
I en annan värld
På resans färd
Längst stigens kant
Tror inte det är sant
I andra hand
I ett främmande land
Ljuset i från annan tid
Så är vi i ännu en strid
Svärdets klinga går varm
Allt som har sin charm
Alla bortglömda namn
Drömmen om någons famn
Skuggor av hat
Bland kastade fat
Vid regnbågens slut
Bara stanna och skjut
Blod ur ett öppet sår
En längtan till vår
Då allting börjar om igen
Trots allt som var så längesen
En låga blir åter tänd
Följs med någon ny trend
Liken som ligger på rad
Gör så ingen människa glad

Se dig omkring
Kanske finner du någonting
Där ute finns alla svar
Du står så med rumpan bar
Som om du tappat allt förstånd
Du lägger dig platt mot allt motstånd
Vill inte vara en del av sörjan
Där som allt tog sin början
Kanske vi reser oss någon gång
I Bland murar av betong
Men så en dag i sänder
När vinden vänder
Vi himlens port
Tiden går så fort
Då du snart kan få lämna in
Som i ett eget krypin
Så rädd för det du ser
I skuggorna någon ler
Indragna i ett elakt spel
Vart blev det så fel
Pengar som strös
Någon alltid så hjälplös
Bland tomtar och troll
Är du helt utan kontroll
Strutsar med huvudet sand
Välkommen till ett nytt land




Bunden vers (Rim) av Lidde
Läst 129 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-11-10 19:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lidde
Lidde