Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

COVID-19 sprider sig ett annat virus antisemitism och hat

Antonio Guterres: "Parallellt med COVID-19 sprider sig ett annat virus - antisemitism och hat" FN: s generalsekreterare Antonio Guterres efterlyste en kamp mot hat i världen, i ett tal som hölls på måndagen vid ceremonin där världs judiska kongressen tilldelade Theodor Herzl-priset, som för första gången delades ut till en FN-ledare, rapporterar AFP och Xinhua . "Parallellt med COVID-19 sprider sig ett annat virus - antisemitism och hat i många former," sa Guterres vid en online-ceremoni. "Samtidigt vinner felinformation och konspirationsteorier oroväckande mark och kommer i olika former och sprider samma gift: avhumaniserar och hittar syndabockar, vare sig det är judar, muslimer, migranter, flyktingar eller andra," sa FN: s generalsekreterare. , "Vi måste kämpa på två fronter: pandemin och giftet", sade Guterres och noterade att "solidaritet inom och mellan länder kommer att vara avgörande." "Hat diskriminerar inte. Låt oss komma ihåg vad historien berättar om användningen av förtryck och våld: idag attackeras din granne, nästa kan vara du ", tillade han. Det årliga Theodor Herzl-priset belönar personligheter som har hjälpt till att främja idéerna hos Herzl, grundaren av sionismen, till förmån för en säkrare och mer tolerant värld för judar. Bland dem som fick denna utmärkelse är den tyska förbundskanslern Angela Merkel 2019, men också USA: s utvalda president Joe Biden 2016.




Fri vers (Fri form) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 129 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-11-11 09:34



Bookmark and Share


  Koloristen
För all del. Men låt oss vara försiktiga att aldrig kalla saklig kritik för "hat".
2020-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP