Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mellan hav och himmel

Havet slår skum mot klipporna
berättar skatorna för mig
där de sitter på kanten
av mitt tak

Jag visar dem min väskas nya
"fastsyningar" - ugglebrosch
guldbroderier och rosa tofs
innan jag söker mig in, igen

I valet att vaccineras mot influensan
svarade min man ja
och jag nej; andas djupt ut
och läppja på en kopp te
med nyplockad citronmeliss

Så mycket nytt att ta ställning till
förutom corona
busskort, toy-dogs
smartphone och mördarsniglar
månen och stjärnbarnen häpnar...

Innan jag har märkt av dagens ljus
har himlen klätt om till gråvitt
och under en flik skymtar jag hennes
dunkelblå skymnings dräkt!









Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 287 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-11-12 13:28



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Såå vackert gillar rader: himlen klätt om till gråvitt och skymtar jag hennes
dunkelblå skymnings dräkt! Poesi
2020-11-16

  Marita Ohlquist VIP
En vardagsnära text om det som är nära och det som är långt ifrån!
Bra och tankeväckande.
2020-11-13

  lila fjäderblomman VIP
Att få vara allt-och att allt får finnas samtidigt, en livskonstnärs balansakt!
Tycker väldigt mycket om hur du balanserar den här dikten! <3
2020-11-12

    Elisabeth Nilsson VIP
Kloka och fina funderingar om livet som travar fram i teknik, beslut, corona och vardagssysslor.
2020-11-12

  Monika A Mirsch VIP
Du har skapat en förtrollande dikt - tack: "...har himlen klätt om till gråvitt..."
Det är inte helt enkelt att komponera dikter i dessa grava tider - krokiga tider - för "det skall böjas i tid det som krokigt skall bli" - Blir du klok på det här är du lycklig - KRAM till dig! Monika
2020-11-12

    Lena Staaf VIP
Mellan hav och himmel strör du ut dina små klokhets- och funderingspärlor.
2020-11-12

  AiA Maria den fria
Blomma-Stjärna
du skriver
o delar
livets
palett
DINA
färger


TACK!
2020-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP