Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dröm idag i sittande tillstånd... Sonett enligt Petrarcas form snarare än Shakespeares, fast med färre stavelser än vanligt


Gräns #23 : Slumrande Gummiband

 

 

Mätt här på min skrivbordsstol

faller lätt i hungrig slummer,

svävar tungt längs större rummet

Drömmer, dras till minuspol

 

Söker krama just den dam

som mjukt full av skratt vill ha mig

Dock hårt märks nu motvind ta sig

ty den andra styr vår ram

 

 

Sittande strax under taket

känner mig som Spindelmannen,

kämpar nå tillbaks till min kropp

 

Spänner av - då blir snart vaken,

sjunker lugnt från svindel - svann den?

Kvinnor bägge gick i rök opp

 

 

 

 




Bunden vers (Sonett) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-11-12 15:04



Bookmark and Share


  Kaptenlöjtnant
Bra sonett!
2020-11-13

  TrollTörnTrappan VIP
Tack! Leviteting dock vet jag inte så mycket om - är väl när hela ens fysiska kropp lyfter, synligt även för omvärlden?! Här rör det sig nog alltjämt om sådan utflykt som brukar föreligga när vi drömmer - somliga menar ju man lämnar sin ordinarie kropp varje gång man somnar - medan högst tillfälligt mankemang med återinträdet må ske ibland..?!
2020-11-12

  100apor
Flera skärande "utankroppsupplevelser" här. En grundad dikt med låg tröskel till igenkännandet där de tyngre tankarna är väl sammanvävda med vardagsbestyren.
2020-11-12

  Nanna X
Oj, en sittande levitation! Och en jättefin sonett!
2020-11-12

  TrollTörnTrappan VIP
Det unika här var nog mest att "jag svävade" i sittande, vertikalt tillstånd,
istället för som brukligt liggande horisontalt?!
2020-11-12
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP