Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svin

Löven faller ner och täcks
Doft av fuktig skog, mossa och gräs
ljudet av tassar och klövar
prasslet av grenar som knäcks

pulsen gränsar till paniken
då ljuden kommer närmare och närmare
och ögon som glittrar i närheten
Då hörs, för nära, skriken

från den som gapat sig hes
men egentligen inte törs
för bristen på ljus skapar rädsla
från det som egentligen inte ses

Då rör sig en mörk gestalt
en grå skugga flyger fram
grymtar och fräser
ett jättelikt svin, en galt

Ljuset syns bland träden därborta
skräckslagen flyr han
mot ljuset han skymtar på avstånd
hans ben är dock alltför korta

och betar finner sitt mål




Bunden vers (Rim) av Mr Mutter
Läst 118 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-11-12 20:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mr Mutter
Mr Mutter