Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


NYSNING GER RYSNING - CORONA?!

 

atcho atcho atcho prosit...

 

nyser och ryser

coronaskräcken!

ta dig i häcken!!!

 

tomten och nissarna säger HO HO

och nickar med huvudet NO NO 

ja ja ja så ska det va c-19 inte bra

 

nu är goda råd dyra

C-19 mindre än myra

in mot kroppar styra

 

isolering i corontän

atcho hörs med skrän

köpcentret nu nedstäng

 




Bunden vers (Rim) av Solstrale VIP
Läst 416 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-11-13 08:50



Bookmark and Share


  Respons VIP
En humoristisk dikt om coronan - den behövs!
2020-11-16

  Eva Langrath VIP
Tankeväckande text i stundande julcorona tider
2020-11-16

  Bodingen VIP
Klart Tomten måste nysa, sotet i skorstenen är boven.
2020-11-14

  Jörgen Jalmo
Gillas. och rimmen väl avvägda.
2020-11-13

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande om tiden som är!
2020-11-13

    Lena Staaf VIP
Corona i juletid. Du sätter lite sprätt på coronaskräcken.
2020-11-13

  AiA Maria den fria
*ler* kul o fyndigt ”Ho Ho Ho”

”Finns det någon Corona i säcken”

... så får människan möjlighet att i ”påtvingad” ensamhet o tystnad möta o stärka sitt eget ljus

När avståndet hålls söker vi varandras ögon för kontakt...en möjlighet som vi ofta missar när alla bara rusar förbi.

Tack!
2020-11-13

  Öknens Ros VIP
Fyndigt om covid-19, envisare än en ettrig myra!
2020-11-13

  Ewa-Britt Nilson VIP
Det kan gå illa
bara att avstånd
gilla, kanske slippa
att då dit trilla...
Din text suverän...
Men tanken på
karantän kan ju få
oss alla ner på knän...



2020-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP