Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Doré & Escher


Kropp är inte frihet
Kropp är anpassning

Den väl anpassade; den välanpassade,
upplever sig fri

Frihet är tron på valfrihet;
att val kan göras;
att valet gjorts att hålla sig fången

I fångenskapen lutar man sig tryggt tillbaka
i kroppens livstidsdom,
utan möjlighet till benådning

Fängslen
blir kostbara smycken,
tunga av begränsande
samtycken,
stolt uppvisade

Om oss
sveper vi våra anpassningar
som Gamla Testamentets klädnader
i Gustave Dorés trägravyrer,
med ursäkter
lika omöjliga
som Maurits Cornelis Eschers
svindlande perceptionsförförelser




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 118 gånger
Publicerad 2020-11-13 10:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP