Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Annorlunda

 

 

i livet du prövas hårt

det ofta känns svårt

många tårar fälls

det orättvist känns

 

du gör det mesta

för att visa ditt bästa

men ingen sig bryr

tycker du är obskyr

 

att vara annorlunda 

tycks inte va' det sunda

att följa strömmen

tycks vara drömmen

 

du följer ändå ditt hjärta

och går med stor smärta

men kärleken där är

den med vingar bär

 

har du sol i sinne

och ett glatt minne

tänk då på det goda

låt det gärna frodas

 

kom detta ihåg

hög som låg

nog gärna vill va'

som du och ja'

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-11-13 12:56



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Tänkvärda rader! Människan vill ofta ha en flock eller grupp att höra ti?l. Så hon anpassar sig. Men det finns då tendenser att stöta bort den som ser ut eller beter sig annorlunda. Mognad är att inse att alla duger som de är. Många har också mer eller mindre hemliga drömmar om att vara lite bättre än andra, höja sig och bli beundrade. Vi borde inse att alla har något som tål att beundras om vi tittar efter.
2020-11-14

  ULJO
Så himla bra
2020-11-14

  Feliaxel VIP
Kloka rader du förmedlar
2020-11-14

  Bodingen VIP
Något flockdjur har jag aldrig varit, det påstår iaf fårfarmarn' i byn som döpte ett svart får efter mig (sant). En sån nedrans bonne' he
2020-11-14

  Kungskobran VIP
Du skall göra som Svenssons gör och inte skilja dig från mängden om du skall göra något alls
2020-11-13

  Marita Ohlquist VIP
Bättre att hitta sin egen väg än att följa med strömmen!
2020-11-13

  AiA Maria den fria

”Kärleken där är den med vingar bär”

-som en diamant ditt hjärta är!


Tack!
2020-11-13

  BenGust VIP
Nåt eget avtryck vill man ju lämna, inte bara följa.
2020-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP