Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


coronan förvånar - till all lycka finns skrattet kvar, måhända... Bilden: ur mitt eget arkiv, helt spontant.


Gammelmormors obändiga stolthet på bänken

 

Förlåt, jag bara måste,
leta efter ett ord
som just nu vägrar att komma till tals.
Nämen nu blev jag Drottning i mitt eget hus
- jag kommer till tals
- en underbar svensk formulering - eller hur?

Och nu till kverulantens spalt:
Idag har suttit i timmar i vår bil,
'pelkääjän paikalla', som det heter på finska,
alltså på bänken bredvid shafören,
hos oss i öst på högra sidan,
medan jag väntat på min livskamrat
som inomhus deltar i tester,
i frågeformulär,
i ditt och datt angående dagens STORHET coronaviruset,
testandet tog fyra (4) timmar,
som jag tillbringade i vår bil
(jag hade inte tillåtelse att vistas inomhus i sjukhusets domäner).

Värmefläkten på,
med uppvärmningen av den bänk jag sitter på
- spännande -
brinner vår bil upp eller fattar jag eld,
är frågan nummer ett.
Ett underbart uttryck: fatta eld - Fattar du?
Brinner jag upp eller slocknar jag ner,
som brasan i midsommarnatten?

Ja vad vore en hel coronadag i smittans tecken
... ja, vad vore jag förutan er kära poeter
i min vimmelkantiga kamp mot alla absurdideter?

Och till ändan av denna vända:
Min gamla käresta, han kom ut ur laboratoriet
och in i bilen vår,
han hade fått och hört ditt och datt
och i morgon skall han gå till nästa hälsostation
med nästa prov att prövas...
i dessa förunderliga tider.

KRAM till dig - från mig.

P.S. Var har du luftat dina 
corona intentioner? 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Monika A Mirsch VIP
Läst 501 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-11-13 23:01



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Orden berör inget är roligt med corona.
2020-11-20

  Maria Sundelin VIP
Bra fångat
Kramar
2020-11-15

  Eva Helene VIP
Nu höjde du min låga energinivå ett snäpp kära Monika och det tackar jag för! Det är inte bara det där hemska coronaviruset som smittar, det gör även innehållet i dina goda alster, det är då för väl!

KRAM till dig - från mig.

2020-11-14

  Blomma-Stjärna VIP
Ja, visst är det mycket som vi tagit för givet som fått lämnas.... annat som fått omändras----
och bara att undvika alla människor... jag börjar bli bekväm med det, nästan folkskygg...

P.S. "Drottning i eget hus" - bra där!

Fatta eld - ja, bara den som fattar eld fattar eld - oj, när man tänker på det!
2020-11-14

    Lena Staaf VIP
Ja livet står på huvudet på grund av Corona. Vem hade kunnat föreställa sig detta?
2020-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP