Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Melankoli i November

Morgon i november
duggregn och grått
dagen håller på
att kämpa sig igång
och jag med

Går genom tomma tysta gator
lugna hundar travar bredvid
Ana Diaz ” Hundra” går på repeat
i mitt huvud
jag nynnar med

Jag mår bra
det mesta är bra
i min lilla värld
den här morgonen

Jag försöker stänga ute
tankar på elände
pandemier och annan skit
och lever i nuet en stund
vill inte gå hem
till tidningar och nyheter

En ensam fågel
sjunger sin höstsång
löven ligger som ett täcke
på marken
kramar min jord
som börjar om igen

Så skönt att bara få vara
i denna morgon
jag och mina hundar
... och mina ben
som inte vill sluta gå ...







Fri vers av Hedvig Berg
Läst 170 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-11-14 09:41



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
En skön och avslappnad betraktelse. Känns lite lugnande att läsa, sånt behövs , så tack :)
2020-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Hedvig Berg
Hedvig Berg