Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det slutar aldrig väl

 

 

livet är en enda lång vandring mot döden

om man orkar gå så långt

och inte drabbas av sjukdom på vägen

 

ibland känns det mesta meningslöst

när man vet vad som väntar

istället håller man skenet uppe

 

fixar adventsstaken och julgardin

tittar igenom julklappslistorna från barnbarnen

blir gråtig av tanken på hädanfärden

 

ja, vem vet hur länge man får vara med?

nä, ta inte ut några sorger i förskott

låt inte pessimisten i dig ta över

 

njut av livet och allt det sköna

lev som om morgondagen inte finns

njut människa, njuuuuuuth!

 

 

 




Fri vers av Öknens Ros VIP
Läst 177 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-11-14 15:15



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
"Vem är ni?
Det är jag som är döden.
Har ni kommit för att hämta mig?
Jag har länge gått vid er sida."

Blir döden som en Bergman-film blir det inte roligt.


2020-11-21

  BenGust VIP
Ja, att för jämna sitta och spela kort i evigheten är väl inte mycket att hänga upp i julgran.
2020-11-15

  ULJO
Livet slutar alltid väl. Det är döden som gör skillnad
2020-11-15

    Lena Staaf VIP
Ord i rättan tid! Gräv inte ner dig, gräv upp dig!
2020-11-14

  AiA Maria den fria

Befriande ord!

Nu
är gåvan


Tack!
2020-11-14

    Khayyam
Det slutar alltid väl.
2020-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP