Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att eventuellt få känslor alltså....ge sig ut


Det här är läskigt!

 

Alltså, det här är läskigt
Du står där med....en tändsticka i din hand
En vedpinne i hjärtat
en...saga att berätta
en hemlighet att avslöja

skakar
huttrar

 

och

 

du vinglar till
du får svindel
och du hämtar andan
och du...

 

och du

 

 

Du puttar dig själv
Du puttar dig själv in i elden
Oftast är det,
det enda sättet att både bränna sig eller
tända gnistan.

 

 

 

sen så tittar du...
genom fingrarna
handen för ansiktet
men du
du tittar

 

 


"brinner det?"




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 127 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-11-14 16:20



Bookmark and Share


  Emanuel Sigridsson VIP
När jag läser denna text infinner sig frågan: Varför tycker jag den bra? Jag är svag för helheter som bryts av i helhetens namn: För mig: "saga att berätta". Men ändå lever den vidare som en möjlighet i "brinner det?".

Om det brinner befinner vi oss vid lägerelden, sagans sannolika ursprung.

Och så: Första strofen här är en verklig fullträff. Få förunnat att kunna skriva så.
2020-11-19

  Elaine.S VIP
Alltså, det här är läskigt
Du står där med....en tändsticka i din hand
En vedpinne i hjärtat
en...saga att berätta
en hemlighet att avslöja”

Vilken början... sååå bra att den skulle kunna stå för sig själv på alldeles egna ben. Varken berätta mer eller mindre än så. En dikt i dikten, typ.

Fortsättningen är också bra men det var ovanstående som fångade mitt intresse.
Det där med vedpinnen i hjärtat är ju helt magnifikt.

2020-11-17

  Schackpoeten
Mycker bra känslobilder i textform
2020-11-17

  Maria Natasja
Men alltså... shit va bra!
Du är också i ditt esse ser jag!

2020-11-16

  BenGust VIP
Gnistbildning kan uppstå.
Självförbränning kan ske.
2020-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP