Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kurragömma

I höstens sista skälvande minut
till skogen vill jag ge mig ut
att söka en svamp, en speciell
höstens läckra trattkantarell.

Trattisar i kurragömmalek
hukar sig bland bruna blad av ek
äh, vad är det här för spel
hela tiden tar jag fel.

Jag sätter mig och vilar på en sten
vad ser jag då precis vid mina ben
något som gör att mitt hjärta sväller
en hel armé av trattkantareller!





Bunden vers (Rim) av Lena Staaf VIP
Läst 249 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2020-11-14 17:15



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Snabbstuva, lägg på pannkaka, rulla ihop, strö över riven ost, in i ugnen, ut kommer goda crepes. Tips från kocken.
2020-11-21

  Solstrale VIP
Ja en mycket bra och god syssla, svampplock...
2020-11-16

    Sefarge VIP
I denna våta höst
Ger goda svampar
Riklig tröst till dem
som det kunnigt
plocka törs?
;)
2020-11-16

  Lottie Ålhed VIP
Åh vad härligt med en trattkantarellarme’..
2020-11-16

  Marita Ohlquist VIP
Med fina rim förmedlar du en skattjakt som lönade sig till slut!
2020-11-16

  BenGust VIP
Här kan man tala om swamprock.
Och Creedence med John Fogerty har inte spelat bättre swamprock.
2020-11-15

  DominiQueen
Wow vilket suveränt flytande rim rakt igenom,
stor varm applåd. Du är en så snillrik skribent.
BRAVO!
2020-11-15

  ULJO
Som en fin liten barnvisa om skogens guld
2020-11-15

  Kajan VIP
Underhållande läsning, en text som är i balans och harmoni; med rim däri som gör mig glad! Minns hur gäckande de små trattisarna kan vara, när jag letade efter dem, en gång för länge sen...
2020-11-14

  Niliboy
Å, så fint!
2020-11-14

  Öknens Ros VIP
Svamplycka! :)
2020-11-14

  Sparvögat VIP
Härligt vilar dina sköna ord vid trattkantarellernas gömda land...
Underbart!
2020-11-14

  Blomma-Stjärna VIP
Så fint o lekfullt rimmat- skatten visar sig när sökandet är över; - grattis o smaklig måltid!
2020-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP