Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Psykoterapeuten och hennes hov

 

Intellektet är i superform,
men i hjärtat är det fullkomligt
kolmörkt och 28 minusgrader.
Men som sagt så briljerar
hennes intellekt, när hon
självbelåtet talar om hur den
obestridliga sanningen lyder
och att folk måste ta och
vakna och skärpa till sig i
Jesu Kristi Namn Halleluja!
I sin psykoterapifåtölj är hon
en drottning och hennes klienter,
som aldrig mår psykiskt bättre,
är ett underdånigt krypande hov
som är rädda för att deras otäcka
trauman inte ska duga åt den
underbara och maktfullkomliga
drottningen som med sitt starka
kaffe får intellektet att spritta
igång och förklara världsalltets
alla gåtor och outgrundliga
mysterier, plus att hon har läst
alla böcker om psykologi samt
är präst i Svenska Kyrkan.
Halleluja Halleluja,
ett trefaldigt Halleluja!




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 130 gånger
Publicerad 2020-11-14 17:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP