Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En katalog över kyssar som aldrig blev av

Ska du bli ett kärl fyllt med droppar
från vattentunnans kant
huden sydd av nattgammal is
runt ögon av glödande kärnor

ska livet vältra sig över oss
som träden i oktoberstormen
eller makaonfjärilens vaniljgula vingar
vikta till ett ömtåligt kuvert

runt ett brev där du har skrivit
vi kan när som helst gå sönder
en tidig morgon har blommat ut i mitt blod
medan du fortfarande sov


är huden ännu ljummen
av höstens pulsslag mot ditt bröst
det finns alltid en rad till
på andra sidan




Fri vers av Grävling
Läst 209 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-11-14 20:47



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Än en gång överväldigad av ditt språk !
2020-11-20

  Bjarne Nordbö
Du finner ingångar här med sådan tydlighet.
2020-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling