Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Reminiscens av tusen frånkomna dagar

Skärskådar fragmenten av tusen frånkomna dagar
genomskådar fonemen genom vishetens tecken
som grott över flera generationella liv

Jag har funnit minnesanteckningar
från de många liv som jag genomfarit
jag har varit fullkomliga personer
med namn, och adresser, och beteendemönster
en hel solid människa
än fullkomligt befäst i verkligheten
än fullkomligt befäst i dess negativ

Gräver fram fragmenten över tusen frånkomna dagar
och överlappa alla de tusen liv jag levat
överlappa, sidoställa, jämföra, sammansätta
som helhet är mitt liv ett kluster av vilt flyktiga hyfer
ett vitaktigt cellulärt nät mot den mörka jorden
det finns centren, intersektionspunkter
det finns återvändsgränder
vidgningar och förtunningar av livets mångfaldiga riktningar
smala och breda vägar

Jag är därmed den icke-fantiserade blandpersonen
som reella händelseförlopp förtätat över tiden
jag är än en miserabel människa
vars själ lyser rött av sargad sorg
jag är än en gyllene ängel
vars hjärta lyser bländvitt av sällsamt hopp
jag är än en rasande lavin
vars krafter ödelägger det omsorgsfullt bebyggda
jag är än en odödlig vän
vars kärlek skall utleva den sista människan

Det är summan av de tusen motsättningar som fått kvarleva
en bibehållen slaggprodukt av motsatta tankebanor
och några upptrasslade knutar av syntetisering
sammanvävda tyger av olika slag och färg
strikt anti-dialektiskt montage
min själ kan bara betraktas som stokastisk konst
en fungerande men självmotsägande helhet




Fri vers av Savel
Läst 166 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-11-15 00:21



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Tänker Deleuze. Tänker också att det strikt anti-dialektiska montaget ändå är lite dialektiskt, genom spelet mellan att vara befäst i verkligheten och att vara befäst i dess negativ...? Iaf coolt formulerat :)
2020-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Savel
Savel