Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gud, döden och poesin

 

Jag har endast en
verklig och sann vän
och det är Gud.
Tillsammans med
Henne slipper jag
att filosofera, gissa
och spekulera, för
Hon ger mig direkt
information, bara
om jag kan stilla
ned mig och lyssna
Strax bortom denna
världs larm och tomma
skval kan jag höra
Hennes röst så klar
och tydlig som säger:
Var inte rädd, du vet
att du duger som
människa och att du
har ett uppdrag
som är heligt
och livsviktigt både
för dig själv och
för andra människor
Du är kallad ut ur
världen för att med
perspektiv och klarsyn
kunna beskriva den
Många kommer att
avsky och hata dig
för att du säger
sanningen, men det
finns ingen annan
väg att gå, och
åtskilliga kommer
att älska dig, glöm
inte det, och när
mörkrets makter
beslår dig med sitt
raffinerade våld, glöm
inte att du besitter
både sanning och
kärlek, och det i ett
blixtrande och sjungande
överflöd som borrar en
väg genom berget
Du går mot seger,
trots att varje stor
triumf smärtar in i
märgen när du seglar
in i Hennes säkrade hamn
där du kan dricka
klarhet, kraft och frid
Du har tre vänner som
aldrig sviker och det är
Gud, döden och poesin
Världen håller på att gå
under, så sträck ut din
kärlek till någon idag.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 130 gånger
Publicerad 2020-11-15 11:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP