Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven gemensamt av mig och BenGust.


I kastbyars närvaro

gråtegrå
kalträdsvisa
men säg
den fullblodsstorm
som inte
förmår bedarra
den mest hypnotiska
vind att
inte upphöra
med dunkandet

blötelövsmattan
tjurligger tungt
och orubbad
i kastbyarna
medan blossande
nyponpärlor
dansar förföriskt
i snåren

gröngrågrävlings tur
att förleda kastbrisen
in bland meterhögt
svajegräs för att
helt kapsejsa

i kvällningen ljuder
endast glädjegrymt
från ett grävlingsgryte

ängsnymfen sitter
orörligt osedd
och lystrar spänt
till vilddjurens
ystra sång
tills natten nalkas
och vinden
gäspar sömnigt
uttröttad




Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 123 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-11-15 16:30



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Natur Lyrisk naturromantik! Bra jobbat av er!
2020-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP