Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Såg du min syster

 

Var det någon som såg henne gråta
var det någon som stannade till
eller gick du på din egen lyckans väg
var det någon som såg
hennes blick som begravdes i mörk mark



Eller gick du endast lätt förbi


När hon stod där vid vägens slut
vid havets mörka djup
på den ensliga klippan så kall
hon viskade till dig



Hörde du det
eller valde du en omväg


För hon har känt bojor
känt slag som slitit itu
hjärtat som brustit
flera tusen gånger om



Och ingen såg
ingen ville sorg se



Hon gjorde sig fri
på sin egen slagna väg
av tårars drunkna själ
Gick du förbi
säg gjorde du det
såg du min vän

Såg du henne där

 

 

 

 

Nomi Nyström (c) 2006










 




Fri vers av NoMi F
Läst 1876 gånger
Publicerad 2006-07-17 11:17



Bookmark and Share


    Caprice <3,
Gripande
Jag blev helt såld på \"tårars drunkna själ\"
Jättefin
2007-06-11

  Carin
Tragisk, den grep mig.
2006-11-01

  Manal
en gripande text !
2006-10-26

    ej medlem längre
Du skriver om något mycket viktigt
Ser henne. Kram Danne
2006-08-28

  Rune Thorsell
Hej Nomi!

Den här dikten "griper tag" som man säger. En stark bild av hur vi tyvärr många gånger är. "Det jag inte blandar mig i behöver jag heller inte dra mig ur" - bara alltför vanligt.

Kramar! Rune.
2006-07-20

  Bodil Sandberg VIP
Jag tar den här som favvo!
2006-07-17

  Bissen
så sorligt och så vanligt... Usch... Alldeles för mkt man vill men inte kan se... och en dag är det försent... även om man inte såg, så förlåter man aldrig sig själv... Eller... Det tar tid...
Gripande text!
2006-07-17

  Paraply
Väldigt fint. tack så mycket ! :D
2006-07-17

  Night Soul Woman
En underbar dikt!*stående ovationer* Bokmärkt!
2006-07-17
  > Nästa text
< Föregående

NoMi F

Mina favoriter
svarslös