Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hagtorn och jäst bröd

Jag kröp under hagtorn
och andra griniga grenar
akta ögonen!

varsamt åla sig fram
till mogna vildäpplen
på brunfuktig lövmatta

solskenet flödade
denna söndag
påsen full

ett par nävar nässelskott
fick jag också med hem
från min promenad

samt myntablad
maskros, oregano
och timjan

jag tittar till min deg
den har inte jäst
lika hög som jag förväntat

jag experimenterar gärna
mycket av mina råvaror i köket
lockar till improvisation

knådar in det sista ur mjölpåsen
med bikarbonat och bakpulver
sätter ugnen på 250 grader

nu är det bara att vänta
i 30 minuter
sedan 150 grader
i 20 minuter

hoppas få brödet högt
och lätt att skära
och poröst!








Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 215 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-11-15 19:38



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Spännande. Först plockäventyret, sedan experimentet. Något att ta efter, du lyckas ju få det på pränt också.
2020-11-26

  Solstrale VIP
Detta hemmaknåpande, det levererar du med glöd och hjärta!
2020-11-16

    Elisabeth Nilsson VIP
Att ta tillvara det goda naturen bjuder för att skapa något gott att äta, det är stort. Något att tänka på. Mycket kan fås gratis.
2020-11-16

  ULJO
Nybakta. Hembakat. Fint det.
2020-11-16

  AiA Maria den fria

Underbart skapade livet
Ljuvligt ur o av kärlek...

Lingon o trattisar här- delar av skogens guld
från hjärtat till dig o dina härliga ”experiment”

* ler*

Tack!
2020-11-16

  lila fjäderblomman VIP
Ljuvlig höstdag! Plockade in indiankrasse, maskrosblad och salvia till salladen. Lycka till med brödet! :)
2020-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP