Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


jag for till Istanbul! fann en oansenlig vägkorsning, ett fik och där satt jag i tre dagar och väntade in staden


platsens anda

olika grå nyanser
bränd umbra, ärgad koppar
blå toner

vagt i mellanrummen

i skymningsdunklet
stoder
av förstelnade böneutrop

minareter, mellan skymning
och gryning
tunga kadenser
av tid, dyningar

färgskiftningar
duvors hastiga vingslag
steg, tvagande händer
jord, träck

hit, jag är här
Sinans grav
skillnad mellan yttre
och det inre

kalkmättad damm,
torrare än
fåglars tungor

varje sten
vilar mot
sin tid

stoftkorn
i kupolens rymd
is tin polin

vatten, mörkt
dovt
i pelargångens valv





Fri vers (Fri form) av arie
Läst 243 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-11-15 23:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

arie
arie