Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: AndLou


En romantikens estradör

 

Han är en enkel vandrare

ja i både själ och hjärta

en kringresande drömmare

som är fylld av inre smärta

 

Hans boning är sporadisk

den är ofta kall och trång

en enda tanke där en sommarnatt

kan bli texten till hans sång

 

Ja han lever blott för dagen

med gitarren på sin rygg

för musiken är hans vapen

med den då är han trygg

 

Så han tar en dag i sänder

och han går dit näsan pekar

han har slitna gamla kläder

men sina sorger han förnekar

 

Han kan ge en tragisk bild

men verkar ändå lätt timid

han är en sorglös individ

som endast söker efter frid

 

För i livet som han levt

finns kanske ingen sympati

nej hans väg har varit krokig

hans vision blev en dystopi

 

Ja han är en enkel vandrare

ständigt på sin väg

för han lever för musiken

som nån sorts frihetens strateg

 

En rätt vanlig själ av folket

men en ändå bakgatans flanör

på sitt strövtåg mot en framtid

som en romantikens estradör

 

 Copyright © AndLou

 




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 184 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-11-16 12:13



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Så romantiskt och närvarande, beskrivande av en vandrare.
Så väl diktat, man kan känna hur hans själ är och tänk vad musiken betyder
2020-11-16

    Elisabeth Nilsson VIP
En dikt vemodsvacker tappning, som borde tonsättas!
2020-11-16

  Solstrale VIP
Det klingade mycket vemodsvackert!
2020-11-16

  Sparvögat VIP
En poeternas romantiker är du med din sköna dikt...
2020-11-16

  Kungskobran VIP
Fint om romantikern, kunde lika gärna vara en poet
2020-11-16
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP