Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Från "spännande möten mellan människor" till "oacceptabelt".


Lågnivåkriget


Om den här typen av krig
finns det bara lite att rapportera.
Det finns inga generaler här
och fiendetrupperna sover inte.

Baktänderna ler
på tungans landningsbåt
i hjärnans dolda baracker.
Fiendetrupperna sover inte.

Varje krig har sin tystnad.
I dessa strider
har tystnaden och sprickande ord
lika mycket ilska.

Såren är också olika:
alla blöder inåt
allt bär det sårade leendet
och ingen blir någonsin helt förlamad.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 361 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2020-11-16 15:32



Bookmark and Share


  den nakna poeten
vackert skrivet och formulerat Bravo !!!
2020-11-22

  Jeflea Norma, Diana. VIP
detta hände.
Alltför ofta, på sociala nätverk ... vi sitter ett tag, sedan blir vi uttråkade.
Från tre steg går det från "Jag har en annan åsikt" till de döda, skadade, sex med släktingar och hot om piskning och mord. för att inte tala om hur många som sitter fast blocherades här utan att ens ha läst förövarens texter och om du läser dem ej loggad in ser du att poeten skriver terrorist- och kriminella texter, jag undrar verkligen varför redaktionen inte reagerar eller låter dem komma in i trubbel?
2020-11-17

  AiA Maria den fria
”Varje krig har sin tystnad”
berikande o tänkvärda ord
när dom bärs fram i ditt ljus!

Tack!
2020-11-17

  Staffan Nilsson
Varför är det ett krig?
2020-11-17

  Elaine.S VIP
Makalöst bra..”Baktänderna ler på tungans landningsbåt”
Gillade att läsa den här. Lite förrädiskt grått rakt igenom precis som fotot med en intensiv röd tråd som är på sin vakt genom varje del.
2020-11-17

    lydriket
"Varje krig har sin tystnad. "

Väl fångat om ett folk i underkastelsens ovärdiga tystnad.

Hur många timmar framför SVT krävs för att få munkavle på en medborgare?
2020-11-16

  Ulf Carlsson VIP
Både i bl.a. svensk och amerikansk inrikespolitik förekommer ett slags krigsretorik på "lågnivå" som diktens strofer effektivt illustrerar.
På den ultrakonservativa högersidan i Sverige utarbetas f.n. en ideologisk arsenal, medan vänsterextremisterna fortfarande mest skriker och kastar saker i gammal stil.
"Ingen blir någonsin helt förlamad".
2020-11-16

  alicja lappalainen VIP
EN LADDAT TEXT . MAN SKULLE KUNNA SÄGA PASSIV- AGGRESSIV SOM MINA VERSALER.
2020-11-16

  Thylacine
Utmärkt text om ett sorts krig som känns högaktuellt att skriva om nu.
2020-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen