Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

corontäntrevnad


När man tillbringar sin tid
i sitt hem
medan månaderna närmar sig ett år
och man inte vet hur länge
man får stanna i sin corontän
är det viktigt
att man trivs -

Min livspartner och jag
har en bred skön säng
och varsin klädgarderob
med varierat innehåll
- en rad ikoner står ovanpå
och lutad vid dess ena sida
en figurspegel

en "klädmadame"står bredvid
påhängd med ljusgirlanger
och i hennes buk
ligger böcker om klädkonst
och textila juveler

ett rosa bord med dator på
står vid fönstret
jag sitter här nu
på en rosa stol
och skriver

en grå flodhäst och en grön buddha
tittar på
och en turkisk lampa
skänker ljus

en indisk drömfångare hänger i fönstret
och en kristall
kastar regnbågar på väggarna
när solen tittar in -

jag önskar alla en plats för goda tankar
njutning, lärdom och fantasi
inte minst i denna vår tid
som utan tvivel bär på mycket
av ensamhet och ovisshet -

hoppas på att vi kan gå vidare
tillsammans
riktade mot ett liv
vackert och hållbart
även för våra barnbarns barn!













Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-11-16 21:28



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Hoppas med dig. Väl sagt.
2020-11-26

  Marita Ohlquist VIP
En underbar text av en livsbejakande kvinna!
2020-11-18

  lila fjäderblomman VIP
Ja så viktigt att skapa och omskapa hemmet med smått och gott-en ständig process! Man vill ju ha ett levande hem!
Kan bara hålla med om den önskan i dina fina slutrader.
2020-11-17

    Elisabeth Nilsson VIP
Uppmuntrande, livsbejakande och färgsprakande dikt att glädjas åt!
2020-11-17

    Lena Staaf VIP
Dina ord känns som fin uppmuntran att se till att ordna det vackert omkring oss så vi inte går ner oss i gråhet och tristess nu under Corona.
2020-11-17

  ULJO
Man måste ju göra det som går för att ordna stämning i det mörka
2020-11-17

  Solstrale VIP
Mycket fint att bona om sig, och att ha fokus på framtiden och se ljust på sin tillvaro. Du inspirerar nog många med dessa rader! Jag blev kvar i ert rum, ser dig trona på din stol och skänka oss dina ordgåvor till livs i corontän! Tack!
2020-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP