Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alla dessa maktens män (och kvinnor)

Alla dessa maktens män och kvinnor vad har de egentligen gemensamt?
Om dessa personer har en författare skrivit en tjock bok. En slags manual kan man nog konstatera.I min utgåva som är på tyska är den ung 250 sidor. Det är ett för sentida verk en ovanligt välgjord historia underbart papper tilltalande design; skön att hålla i. Titeln är kort och gott Macht.( Underrubrik: maktspelets 38 spelregler). Det är inte utan att jag är lite avundsjuk på kommande generationer som har förmånen att ta del av de klokheter som serveras där. Och mycket riktigt den blev en stor succé när den kom ut. Den är skriven av en person med namnet Robert Greene. Naturligtvis är han amerikan. Framgången inspirerade honom till ytterligare ett gigantiskt bokprojekt på eng med titeln The Laws of Human Nature. 600 sid. Men det var verkligen ett sisyfosprojekt och arbetet skadade honom ganska svårt och han ådrog sig en stroke som det numera skall kallas Hans öde minner mig lite om den grekisk klassiska figur som med hjälp av vingar festade med vax kom för nära solen var på de smalt och han störtade i havet och dog. På de bilder jag sett har han svårt att röra åtminstone en arm. Gud ske lov har inte vad jag kan bedöma inte den andliga spänsten påverkats hos denne lärdomsgigant och arbetsmyra. Gå till myran och bli vis skulle man vilja uppmana dessa slynglar som föredrar snabba pengar och som med en lätt eufemistisk term troligen kommer från ett så kallat utsatt utanförskapsområde. Eller som romarna formulerade det. Labor omnia vincit. Att vilja ta genvägar i livet är sällan en bra idé.




Övriga genrer (Kåseri) av Sören Turesson VIP
Läst 136 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-11-17 06:25



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Aha, som vanligt ett mycket ”pricksäkert” kåseri av herr Turesson. Man får till och med lära sig fraser på latin och något om grekiska gudomligheter!! Jag väntar ivrigt på nästa kåseri?
2020-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP