Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mara

 

 

flyende skuggor, dag ger ljus

nattens maror minne blott

drömmen vagt diffus

något om ett skott

 

står paralyserad i skräck

någon mot mig siktar

jag är helt väck

jag med livet pliktar

 

vad är det jag har gjort?

kan ej minnas gärning

vill bara komma bort

livet spelar tärning 

 

svetten rinner nerför panna

dödsångest gastkramande 

vill inte här stanna

allting är främmande 

 

ett skott brinner av

någon skriker högt

jag livet gav

mig döden sökt

 

vaknar i panik

av mitt eget skrik

hjärtat slår hundra slag

det är en ny dag

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-11-17 09:46



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Lite rysk roulette har väl ingen dött av. Eller?
2020-11-21

  BenGust VIP
Ja, livet spelar tärning. Gud nåde när vi hamnar i beroendesituation och lämnas åt godtycket. Då blir det skitgubbe; ät eller svält.
2020-11-18

  angela Täubert fd Jansson VIP
När maran rider
vi bara kvider
förfäran sig sprider
sen kommer nya tider.
2020-11-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken hemsk mardröm du beskriver. Lättnaden när man inser att det var en dröm, inte verklighet.
2020-11-17

  Cikoria Blå VIP
Ingen trevlig dröm -
men beskriven så.man fattar.

2020-11-17

  Feliaxel VIP
Den drömmen var otäck
2020-11-17

  Sparvögat VIP
Du förmedlar en mörk mardröm i vilken uppvaknandet är ljusets räddare...
2020-11-17

  AiA Maria den fria
Godmorgon till en ny ljusare verklighet...om o när vi väljer så.
Den nattliga maran är mycket kännbar men leder oundvikligen till mer ljus förr eller senare

Stark text!

Tack!
2020-11-17

  ULJO
Huvaligen vilken mardröm
2020-11-17

  Kajan VIP
Gastkramande, som det kan vara när man kämpar för att vakna.
2020-11-17

  Solstrale VIP
Mardrömslik verklighet, eller mardröm likt verkligheten... Bra skrivet och känslan når fram! Tänker kramar från en till en annan i en sådan känsla!
2020-11-17

    Lena Staaf VIP
Hemsk dröm fint förmedlad. I drömmen kan rädslor tränga fram som vi förträngt under dagen.
2020-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP