Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrev ihop denna för ungefär ett år sedan och har väntat med att publicera den tills nu så att den ska vara mer relevant


Fyrklöver

En orolig känsla i magen
när mattan dras undan för mina fötter
och solen går ned mitt på dagen.
Något sliter sönder mina välförankrade
rötter.
Jag vet att det blir såhär varje år
dom säger att det är säsongsbundet,
att det är på grund av årstiden som jag lider
mina naglar blir sköra, jag tappar håret och lugnet.

Solen försvinner och jag svävar fritt igenom vårt solsystem.
Jag har ingen bas,
ingen mark att höja mig över.
Hela kroppen reformeras,
ömsar skinn
och täcks av flagnande eksem.
Olusten ska kondenseras
och bli gas,
till jorden ska jag åter
den dagen jag blivit förlåten
och det av mig som blir över
ska växa upp som fyrklöver.




Bunden vers (Rim) av amygdala VIP
Läst 336 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-11-17 13:29



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Sista fyra raderna är behållningen här imho.
2020-11-18

  Millner VIP
Bra fångad känsla.
2020-11-17

  Horace
fantastiska fyra
avslutande rader

vilken seger att redan
nu veta vad man vill

imponerande
2020-11-17

    Sefarge VIP
Det är då den skapande poesin
Osynligt svävar in"
från din penna,
Tack för det!
,)

2020-11-17

  Lustverket VIP
Snyggt, bitterljuv i avslutningen.
2020-11-17
  > Nästa text
< Föregående

amygdala
amygdala VIP