Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: AndLou. Äldre reviderad text med ljudfil. "Egodepletion betyder ordagrant "åderlåtning eller uttömning av jaget", och används sedan 1990-talet inom psykologin för det tänkta tillståndet när en människa tömt sina psykiska energier."


Min egodepletion

 

Likt i en märkligt dystopisk utopi 
där det onda blev till det goda 

där det sunda, var en felaktighet
en dålig plats, var någonting bra

jag bodde där djupt inuti mig själv
en totalt egenhändigt skapad ensamhet
med mina utbrända, uttänjda, utslitna 
och helt utmärglade känslor

jag kan fortfarande höra mina egna 
genomträngande, skräckslagna skrik 
då när jag hade en av de där dåliga dagarna 
en bland alla oräkneliga dåliga dagar

de dagarna resulterade alltid 
i ett kaos av hallucinationer

i drömmar, mardrömmar, i uppvaknanden
där jag fullkomligt badade i svett

ångestens inverkan var oförsonligt makaber 
när som sanningen tog ett strypgrepp på min själ 
hela mitt jag fasade för en ny dag, 
som blev en ny natt
i jagets, egots ...egodepletion

 

Copyright © AndLou




Fri vers (Fri form) av AndLou VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-11-17 14:15



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Naket och bra beskriver du en verklighet som flera delar. Texten kan bli en tröst, att man inte är ensam i det svåra.
2020-11-17

  Öknens Ros VIP
Stark text om hur fruktansvärt man kan uppleva det svåra i livet.
2020-11-17

  Solstrale VIP
Starkt och bra manat, skrivet, delat... Du vittnar om mångas verklighet, med dina ord ger du dem och/eller deras anhöriga möjligheten till att fånga insikter, i den bekräftelse av ett vara din text ger... Ödmjukt och bra format!
2020-11-17

  bibbi ahrnstedt
Modigt skrivet, kan det verkligen vara så svårt
2020-11-17
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP