Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt tonårsrum

Tolv kvadratmeter
min tilldelade yta
så stort mitt rum
med svart parkett
idolbilder på väggen
från Bildjournalen
och en musikfavorit
från en grammofon

Mitt lilla tonårsrum
skapade jag själv
möblerade varsamt
en sjuttiotalslya
möblerna av plast
orange och grönt
rökning var tillåtet
det var inte tabu

Tolv kvadratmeter
för kompisar och mig
jag hade mina grejer
en samling av skivor
vinyl i långa rader
i drickabackar av trä
jag spelade så taket
nästan lyftes upp

Mitt lilla tonårsrum
där trivdes jag bra
trångt och mysigt
med ljus av stearin
dit kom mina tjejer
på föräldrafria tider
vi hånglade i mörkret
och njöt i månsken

Tolv kvadratmeter
mitt lilla kryp in
där bestämde jag
och ingen lade sig i
man behövde knacka
för att få tillträde
i föräldrarnas hus
finns det ännu kvar

(Copyright © ULJO)




Fri vers av ULJO
Läst 293 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-11-23 06:57



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Så viktigt det är för alla med ett eget krypin, inte minst i tonåren. Fint!
2020-11-26

  M.Eta
Lite nostalgi att tänka tillbaka på sitt tonårsrum. Fint beskrivet.
2020-11-25

  DominiQueen
Så fint att få titta in.
Tack, och en hel del igenkänning också bjöd denna sköna läsupplevelse.
Ett helt universum på 12 m2... Ja livet :-)
2020-11-24

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken underbar nostalgitripp tillbaka till tonårstiden i lyan.
2020-11-23

  bibbi ahrnstedt
Härligt beskrivet om en gången fin minnesvärd tid
2020-11-23

  AiA Maria den fria

Alldeles underbart förmedlat om ett eget space!

Tack!
2020-11-23

  Blomma-Stjärna VIP
underbar ynglingskänsla - smittande känsla av mys blandat med framtidstro och iver!
2020-11-23

  Eva Langrath VIP
Fin tillbakablickande text.
2020-11-23

  Marita Ohlquist VIP
Fint skrivet om tonårstiden i minnenas rum!
2020-11-23

  Öknens Ros VIP
Mysig nostalgisk tillbakablick på en tid som en gång var. Fint beskriven.
2020-11-23

  Maria Sundelin VIP
Härliga minnen du förmedlar
2020-11-23

  Feliaxel VIP
Viktigt i tonåren
2020-11-23

    Lena Staaf VIP
Fin nostalgi som berättar något viktigt: Att få ha sin egen vrå där man kan stänga till om sig och ordna helt efter eget huvud. Just det lite trånga, ombonade, mysigheten.
2020-11-23
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO