Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det går att omformulera sig.


Repliker som borde förbjudas.

”Du bör kunna det här nu!”

”Det fattar du väl?”

”Kommer man inte ihåg
så har man inte fattat”

”Använd hjärnan!”

”Uruselt!”

”Du verkar inte ha pluggat tillräckligt!”

Dessa repliker borde förbjudas i ett klassrum.

Den som lider av ett dåligt
arbetsminne eller en funktionsnedsättning,
blir smärtsamt påmind om
att man aldrig är tillräckligt bra.
Att det känns omöjligt att lyckas.
Att det knappt känns värt att kämpa.
Att man alltid går runt med känslan att vara fel.
Tillslut vågar man inte fråga längre.
Man vågar inte göra fel.
Sen kommer skammen över hela ens existens.
I vuxen ålder väntar ångest och dåligt självförtroende.
Kbt.
Kom ihåg att oavsett om dessa klantiga repliker inte
riktar sig till alla i ett klassrum, har det fortfarande påverkan
på ALLA som hör och tar del av informationen.
Särkilt stor påverkan på barn.




Prosa (Kortnovell) av Krimskramsan VIP
Läst 139 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-11-17 17:54



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Bra skrivet! Det är verkligen en god maning till alla lärare i landet, att tänka på mottagaren, samhället som sedan ska bli ett sämre ett för de individer som blev nedtryckta tappat bort sig, många vilsna att söka reda på!
2020-12-11

  Larz Gustafsson VIP
Den här borde också förbjudas: "Gilla läget!"
Och:
"Tänk positivt!"
2020-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Krimskramsan
Krimskramsan VIP