Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hemland

Världen är ett otytt ord
ur det som funnits innan oss
en dagsländelarv i din hand,
sjön torkar till en fäll av sand
att lägga om dina axlar

som om alla väderstreck
lindat sig runt din hopkurade kropp
och avstånden krupit intill för värme
hon andas i din mun, minnen
av vidsträckta öknar och nätter




Fri vers av Grävling
Läst 207 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-11-17 20:56



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Vacker dikt som ger tankar både om dem som flytt krig och torkkatastrofer och även detta att avstånden krympt, att vi kommit närmare varandra. Åtminstone fysiskt.
2020-11-18

  Ulf Carlsson VIP
En finstämd invokation till moder Jord med en sakral underton, ett andetag för alltet.
2020-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling