Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Genom munblåsta rutor

På finrummets
breda golvtiljor
stoltserar den än

skänken som
som hennes far
så varsamt snickrade

den en gång grå färgen
har tiden nu nött
med glädje och sorg

ömt stryket hon
sin levnads fingrar
över träets yta

minns jularna då
halmkorgen fyllts
med nötter

doften av nyhuggen
gran och stearinljusblänk
i barnens ögon

spraket från vedspisen
där skinkan från
gårdsgrisen kokade

snön som gnistrade
genom munblåsta rutor

med sorgsaknad
betraktar hon väggklockan
som stannat tiden

ett solblekt fotografi
i en träram på skänken

då de ännu var unga





Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 177 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-11-17 20:59



Bookmark and Share


  Dennis Brinkeback VIP
Rörande
2020-11-20

  Kajan VIP
Fin beskrivning av en del av den mänskliga erfarenheten, om man får leva här och vara med genom årstidernas växlingar. Fylld av detaljer och känsla är dikten. Vemodigt är det, men det hör till.
2020-11-18

  wiria77
fina
varma rader
om svunnen tid
om år som gått
2020-11-18

  BenGust VIP
Här finns härligt vedsprak, granbarrsdoft, känselstryk med fingertoppar, tänkta smaken från
kokt julskinka och gnistersyn genom äldre typ av fönsterrutor. Tiden sammanstrålar med minnen och alla sinnen är med. Så fint.
2020-11-17

  Ulf Carlsson VIP
Fin skildring av gamla ting, tankar och tider med ett anpassat ordval som väcker minnen.
2020-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP