Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När syrsorna slutat sjunga

När syrsorna slutat sjunga
Känns dagarna lite tunga
Med fler begravningar än bröllop
Och sviktar gör såväl själ som kropp
Med cancern har vår lieman
- gudarna skall veta att han kan -
Fått sin skördetröska
Då hjälper inga halleluja
Vännerna viker en efter en
Man blir ensam och helt allen
För mycket vilja för lite kunna
Det var tvärtom i dagar svunna
Av syn och hörsel är allt mindre kvar
Och minnet är inte vad det var
Kroppen kroknar håret tunnas ut
Men så var det inte förut
Russindiskot är veckans höjdpunkt
Att svänga runt blir allt mera tungt
Gärna man vilar på sängens fyra ben
Det har blivit affärsidén




Bunden vers (Rim) av Gunnar Barkenhammar
Läst 135 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-11-18 05:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Barkenhammar
Gunnar Barkenhammar