Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Om himlen


Inget är som vanligt

Du är ett överfullt askfat
en bortgnuggad himlamoder
du molar och värker
jag hör dig
du lämnar mig nu
som kattmamman lämnar ungen

Snålvinden äter mig längs nacken
en febervind utan färg

Hjärtat sitter tillsammans med sin kanariefågel
på botten av en brunn
målar bilder
om hur det ska gå till att ta sig upp


*



Naturens migränanfall
viner kring knutarna

precis när jag var igenom
samlar vinden sig lömskt
låter det som
till den slutliga virveln
då vi krossas med möbler bilar cancer krukväxter
blir ett med vår egen skapelse

*

fjädrar vippar i jolmig sörja
snör ihop mig
kniper en korsett runt mitt fjärilsliv

himlens oändliga ansikte drar ihop sig till ett russin
till en försvunnen poet
som inte slösar sitt blåa guld

lämnar mig kvar
i det hårda och obönhörliga
att se skogar och barn
bli vilsna




Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 323 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2020-11-18 13:51



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Otroligt vacker dikt. Tack för den!
2020-11-26

  Respons VIP
Målande starka bilder kring livet i en av dess svåra övergångar. Mycket bra!
2020-11-19

  Sparvögat VIP
Smärtande svärta ser jag i övergivenhets saknad ..
Gripande sorg...
2020-11-18

  Kajan VIP
Som en hård, hemlös, ensam vind löper texten. Bilderna är upphackade men ändå tydliga. Inte ett ögonblicks anpassning synes här,; utan det är, helt enkelt.
2020-11-18

  Staffan Nilsson

Ja, är det inte en känsla av befrielse!

2020-11-18

    Lena Staaf VIP
Stark text där man blir överraskad på varje rad. Kreativa ordbilder! Härligt målad bild också.
2020-11-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Fenomenala och originella ordvändningar
i din starka och berörande dikt. som alltid lysande skrivet.
2020-11-18

  Anya VIP
Stark text med många snygga ordvändningar.

2020-11-18

  ULJO
Gillar särskilt "Naturens migränanfall
viner kring knutarna"
2020-11-18

    ej medlem längre
Många fina grejer här. "krossas med möbler bilar cancer krukväxter" är ju helbra! Associationsrikt, men kanske (om man får ha two stars and a wish) att jag hoppats på lite stramare form.
2020-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP