Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En redigerad repris från arkivet


Men som hemlös är det inte lätt

Titta på den där kvinnan som står där och ler med
ett stort brett leende på sina läppar
Det ser ut som om hon alltid har mått sådär bra
Önskar att jag fick vara i hennes kläder
Bara skratta och vara glad
Tycka att livet leker
Men som hemlös är det inte lätt
För när solen går ner måste jag söka upp en trapp
eller någon skitig källare att sova i
Det känns inte så speciellt värdigt
För jag vill ju bara som alla andra
Ha en egen borg där jag kan sova tryggt och äta
mig mätt
Om du erbjuder mig ett arbete som jag klarar av
kommer jag lätt att göra rätt för mig
Jo, för jag kommer att krama om dig och säga med
tårfyllda ögon
Jag älskar dig
Du har nu hjälpt mig att få ordning på mitt liv
Så tack för det!

Ken Cassel
18/11-2020




Fri vers av Ken Cassel
Läst 105 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-11-18 14:40



Bookmark and Share


  angela Täubert fd Jansson VIP
Tack för att du sätter en bild på de hemlösas elände. Önskar att fler kunde engagera sig och se verkligheten.
2020-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel